Борисов разкарва футболния си отбор с правителствения самолет

Борисов разкарва футболния си отбор с правителствения самолет
Премиерът Бойко Борисов е возил съотборниците си от Бистрица с правителствения самолет за мач с Етрополе във Варна. Снимка: Капитал
A A+ A++ A

Правителственият самолет "Еърбъс" е бил ползван за транспорт на съотборниците на премиера Бойко Борисов в клубния му футболен тим "Витоша" (Бистрица), известен и като Бистришките тигри.

Според информация на в. "Преса" тигрите на Борисов са пристигнали с правителствения самолет във Варна за приятелска среща на стадион "Тича".

Със същия полет на Авиоотряд 28 пристигнали и съперниците им от футболен клуб "Чавдар" (Етрополе) на депутата от ГЕРБ и личен приятел на премиера Емил Димитров.

Според депутати от БСП, цитирани от изданието, причина за полета била загуба на премиера при игра на карти "на вързано" в Евксиноград, пише "Преса".

Борисов обещал да изпълни едно желание на съперника си Емил Димитров. Победителят поискал премиерът да играе с "Витоша" Бистрица срещу "Чавдар".

Депутатът Емил Димитров определи обаче като небивалици твърденията за играта на карти, загубата на Борисов и желанието на победителя.

"И двата отбора са в предсезонна подготовка и по покана на Етрополе с правителствения самолет бяха докарани двата отбора за приятелска среща във Варна. Полетът бе платен от етрополския тим", заяви Димитров.

Той потвърди, че мачът бил в последната събота на юли, а Бистришките тигри победили с 1:0 етрополци. Борисов през цялото време бил на терена.

По-късно транспортният министър Ивайло Московски също потвърди информацията, но каза, че сметката била "платена" и за превоза не са харчени "държавни пари".

В началото на седмицата пък вестник "Труд" съобщи, че правителствен самолет е транспортирал от Варна за София външният министър Николай Младенов, който пострадал, докато се гмуркал във водите край Евксиноград.

Заради съмнения, че външният министър има счупване, той бил транспортиран с правителствения самолет. Впоследствие се оказало, че Младенов е скъсал мускул и няма счупване.

#футболен отбор #Еърбъс #правителствен самолет #Варна #депутат #ГЕРБ #Емил Димитров #Витоша (Бистица) #министър-председател на България #Бойко Борисов #Евксиноград #Николай Младенов #министър на външните работи #Етрополе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници