Атанасова не слуша Дянков, още иска по-нисък ДДС за лекарствата

Атанасова не слуша Дянков, още иска по-нисък ДДС за лекарствата
Десислава Атанасова няма да се откаже от идеята си, въпреки че във вторник финансовият министър Симеон Дянков заяви категорично, че това няма да се случи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще продължи да настоява за по-ниска ставка на данък добавена стойност.

Тя няма да се откаже от идеята си, въпреки че във вторник финансовият министър Симеон Дянков заяви категорично, че това няма да се случи.

„Във всеки друг сектор по-ниска ставка на този данък би се отразила на потреблението, но в този сектор намалението е жизнено важно за всички", обясни Десислава Атанасова пред „Нова телевизия".

По думите й диференцираната ставка на ДДС за лекарствата ще се отрази не само на пациентите, но и на публичния фонд, който плаща лекарства чрез здравните вноски.

„Все още Министерският съвет не е обсъждал бюджета за следващата година, предстоят и промени в законите - включително и в Закона за ДДС, така че мисля, че има шанс да бъде намален ДДС за лекарствата", заяви министърът на здравеопазването.

Тя съобщи още, че непрекъснато се наблюдава сваляне на цените на лекарствата, след като непрекъснато се правят служебни проверки, а Комисията по цени и реинбурсирани лекарства действа постоянно.

Според Десислава Атанасова последното намаление е било през миналата седмица, като при различните лекарства процентът на поевтиняване е между 30% и 62%.

#Десислава Атанасова #ДДС #Симеон Дянков #лекарства #Закон за ДДС #Бюджет 2013 #реимбурсация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »