ГЕРБ дава пари за църкви, не за плакати, похвали се Борисов

ГЕРБ дава пари за църкви, не за плакати, похвали се Борисов
Варненският и Великопреславски митрополит Кирил разведе премиера из църквата като в криптата всички заедно изпяха „Многая лета". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вместо да дава пари за плакати, ГЕРБ дава пари за църкви, коментира премиерът Бойко Борисов при инспекцията на строежа на православен храм „Свети Прокопий Варненски" в морската столица.

Храмът се строи от няколко години най-вече със средства от дарения. Министър-председателят обаче обеща помощ за довършването на храма и до началото на зимата той да бъде изолиран от вода и влага, предаде „Фокус".

„Преди време ГЕРБ отдели 100 хил. лв. за варненския храм, а днес отпуска същата сума за Катедралния храм в Ловеч," похвали се Бойко Борисов и добави, че кабинетът е осигурил 45 млн. лв. за строеж на църкви в България.

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил разведе премиера из църквата като в криптата всички заедно изпяха „Многая лета".

Освен премиерът, който лично преряза лентите на няколко нови обекта, във Варна бяха и министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на транспорта Ивайло Московски и на отбраната Аню Ангелов.

Бойко Борисов откри разширение на ЦДГ № 8 „Христо Ботев". Благодарение на разширението детската градина осигурява места за още 180 деца и беше завършена за 10 месеца.

Премиерът поздрави децата и родителите с новата придобивка и обеща държава да продължи да помага на община Варна в развитието на инфраструктурата й.

После Борисов преряза лентата официално реконструирания участък на булевард „Ген. Колев" и околното пространство.

След това министър-председателят откри новофункционална спортна зала на Варненската първа езикова гимназия.

Сградата е изградена на принципа на публично частното партньорство, нейната застроена площ е 1400 кв. м, инвестицията е в размер на 1 млн. 870 хил. лв.

Премиерът присъства и на съвместното учение на ВМС и Изпълнителна агенция „Морска администрация" по търсене и спасяване на море.

#Бойко Борисов #Варна #църква #митрополит Кирил #детска градина #Кирил Йорданов #кръстовище #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"