Бедствено положение в Несебър и Поморие заради пожар

Бедствено положение в Несебър и Поморие заради пожар
Два хеликоптера на ВВС от авиобаза Крумово се включиха в гасенето на пожара край Несебър и Поморие. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Бедствено положение беше обявено в общините Несебър и Поморие в четвъртък вечерта заради бушуващия втори ден пожар в Дюлинския проход.

Над 10 хиляди декара смесени гори, треви и храсти са изгорели до момента.

„Огънят се разпространява южно от поморийското село Казичино. Очаква се хеликоптери от авиобазата в Крумово да се включат в гасенето на пожара. Няма опасност за селищата в района", каза заместник-областният управител на Бургас Атанас Терзиев, цитиран от БГНЕС.

Той посочи още, че в момента работят над сто човека на место и се борят с огъня.

Въпреки това теренът е трудно достъпен, техниката не може да достигне навсякъде и така се уповаваме на човешка сила и заради сериозността на положението съм пуснал заповед, с която обявявам бедствено положение на територията на община Поморие и община Несебър, като се сформира кризисен щаб и се иска помощ от авиобаза Крумово за два вертолета да се включат в битката.

Втори ден огнеборци и доброволци се борят с огнената стихия в района на селата Гюльовца, Горица и Козичино.

Обявяването на бедственото положение в Несебър и Поморие идва, малко след като два вертолета Ми-17 от авиобаза Крумово се включиха в действията за погасяване на пожар. Зареждането с вода става от язовир "Порой", на 7 километра северно от с. Каблешково.

#ВВС #Военновъздушни сили #Ми-17 #авиобаза Крумово #пожар #горски пожар #Несебър #Поморие #Министерство на отбраната #бедствено положение #Дюлински проход #Гюльовца #Горица #Козичино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »