НКЖИ пусна търга за ремонта на Централна гара в София

НКЖИ пусна търга за ремонта на Централна гара в София
След рехабилитацията Централна гара София ще бъде напълно архитектурно обновена и ще отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

НКЖИ обяви началото на търга за ремонта на Централна гара в София, съобщиха от държавното предприятие.

Тръжната документация може да бъде закупена в сградата на НКЖИ всеки работен ден до 17 септември 2012 г. включително, а срокът за подаване на оферти е до 12 октомври 2012 г.

Рехабилитацията на гаров комплекс Централна гара София се осъществява със съфинансиране по Оперативна програма „Транспорт".

Основната цел на проекта е да се извърши рехабилитация на сградата към жп гарата и прилежащите й терени, които се стопанисват и поддържат от НКЖИ.

„Проектът ще допринесе за изпълнение на поетите ангажименти на България за развитие на железопътната инфраструктура, достигане на европейските стандарти в съответствие с политиката на ЕС и стабилното развитие на трансевропейските транспортни мрежи," се посочва в съобщението на НКЖИ.

След рехабилитацията Централна гара София ще бъде напълно архитектурно обновена и ще отговаря на изискванията за енергийна ефективност.

Централна гара ще има по-добри комуникационни връзки, с възможности за получаване на услуги от първа необходимост, както и такива за приятен престой на територията на приемното здание с топли и удобни чакални.

До всички нива на гаровия комплекс ще се осигури достъп на лица с намалена подвижност.

#София #Централна гара #ремонт #НКЖИ #енергийна ефективност #ремонт #обществена поръчка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"