ДСБ вдигна ръце от правителството на ГЕРБ

ДСБ вдигна ръце от правителството на ГЕРБ
Ясно е от динамиката на фондовата борса, че е имало изтичане на предварителна информация, коментира зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев темата с търговете за държавни земи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДСБ обяви, че вдига ръце от правителството, защото е „съвършено безсмислено“ да се опитва да бъде коректив на управлението на ГЕРБ.

„Ще се съсредоточим в политическата консолидация на избирателите на десницата и в стягане на редиците. Вдигаме ръце от правителството“, заяви евродепутатът Светослав Малинов, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че депутатите от ДСБ няма да бъдат много активни законотворци през новия политически сезон.

„Няма смисъл да действаме по правилата на парламентаризма, след като сме се убедили, че ГЕРБ не може да се възползва от експертизата на десните политици“, отбеляза той.

От ДСБ категорично настояват за спиране на търга със земеделски земи по процедурата, предложена от Министерството на земеделието и храните.

„Ясно е от динамиката на фондовата борса, че е имало изтичане на предварителна информация“, коментира зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

Според него търгът на МЗХ за продаване на земеделски земи срещу компенсаторки очевидно обслужва близки до властта фирми и чрез този търг ще се постигне процес на окрупняване на вече съществуващите земеделски монополи.

От ДСБ ще изпратят сигнали до компетентните органи за разследване за изтичане на вътрешна информация, обяви още Радан Кънев.

Той изрази и позицията на партията за нивото на безработица в България, като от ДСБ са убедени, че вина за това има умишлената политика на ГЕРБ за „съсипване на малкия бизнес и семейното предприемачество и дребното фермерство“.

„За първи път в най-новата ни история лятната безработица не е по-ниска от пролетната и нивата на заетост не се повишиха през летния сезон“, отбеляза Радан Кънев.

#ДСБ #ГЕРБ #държавен поземлен фонд #МЗХ #компенсаторни бонове #безработица #Светослав Малинов #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"