Франк Бауър похвали „динамичния лидер“ Плевнелиев

Франк Бауър похвали „динамичния лидер“ Плевнелиев
Всички тук носят значки с надпис „Приятелите на Франк“, каза в края на словото си Франк Бауър и закачи такава и на ревера на Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на фондация „Америка за България“ Франк Бауър похвали държавния глава Росен Плевнелиев, като го нарече динамичен лидер.

„Фондация „Америка за България“ е в добри ръце и единственото предизвикателство може би, което стои пред тях, е да съумяват да са винаги в крак с динамични лидери като Вас“, заяви Франк Бауър при награждаването си с орден „Мадарски конник“ І степен.

Отличието му се дава за особено големите му заслуги за укрепването, развитието и задълбочаването на българо-американските отношения, предаде БГНЕС.

„Вашата дейност начело на българо-американския инвестиционен фонд и на Фондация „Америка за България“, които ръководите от тяхното създаване, оставя видима следа както за развитието на българското демократично общество, така и за утвърждаването на пазарната икономика и на демокрацията у нас“, обърна се към наградения в словото си Росен Плевнелиев.

„Българо-американският инвестиционен фонд се превръща в най-успешния инвестиционен фонд от всички 10 фонда в Централна и Източна Европа и Централна Азия, създадени от САЩ в началото на 90-те години“, подчерта държавният глава.

Той съобщи,че фондацията е финансирала у нас повече от 300 проекта в сферата на образованието и културата.

Всички тук носят значки с надпис „Приятелите на Франк“, каза в края на словото си Франк Бауър.

„Надявам се и Вие да се присъедините, обърна се той към президента Росен Плевнелиев, след което на ревера на държавния глава се появи значката, предизвикала одобрение сред гостите от фондацията.

#орден „Мадарски конник“ #Росен Плевнелиев #Франк Бауър #фондация „Америка за България“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"