Трима роми опитаха да нарежат Дунав мост за скрап

Трима роми опитаха да нарежат Дунав мост за скрап
Трима роми опитаха да нарежат Дунав мост за скрап, но бяха заловени на местопрестъплението от патрул на Гранична полиция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трима роми опитаха да нарежат Дунав мост за скрап, но бяха заловени на местопрестъплението от патрул на Гранична полиция.

Заради ниските води на Дунава част от брега и основата на 15-а колона са били оголени и до тях се е стигало сравнително лесно, а тримапа опитали да нарежат металните заграждения, които да продадат за вторични суровини, предаде БГНЕС.

При ареста полицаите са конфискували и микробус, пълен с газови горелки и бутилки с пропан-бутан.

За да успеят да пренесат по-лесно стоманените конструкции, ромите са изкопали траншея, дълбока 1,5 метра и дълга 3-4 метра. Тримата крадци не са очаквали, че в района обикалят патрули на Гранична полиция.

За случая веднага е бил уведомен областният управител на Русе Стефко Бурджиев, който е изпратил на място заместника си Веселин Маринов, за да провери ситуацията.

Оказало се е, че това не е първо посегателство, а и друг път ламарините са били рязани.

Работна комисия с участието на представители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, на чието разпореждане е Дунав мост, е отишла да даде експертно мнение за състоянието на моста.

Според членовете на комисията опасност за сигурността на съоръжението няма, но при пълноводие на река Дунав може да бъде подкопан защитният насип на колоната.

При проверка на документите на извършителите е било установено, че единият е обявен за общодържавно издирване заради серия кражби в Силистра и Тутракан.

Той е бил закаран там с конвой. Останалите двама са баща и син, които след разпит са били освободени. По случая се води следствие.

#Дунав мост #скрап #роми #гранична полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »