Кабинетът отпусна още 5,5 млн. лв. за военното НДК

Кабинетът отпусна още 5,5 млн. лв. за военното НДК
Още 5,5 млн. лв. за преустройство на военното НДК отпусна кабинетът „Борисов“ с решение на Министерски съвет от 19 септември. Снимка: bgonair.bg
A A+ A++ A

Още 5,5 млн. лв. за преустройство на военното НДК отпусна кабинетът „Борисов“ с решение на Министерския съвет от 19 септември.

С тези средства и с парите, отпуснати преди няколко седмици от правителството, ще се изградят 35 зали за нуждите на наказателното отделение на Софийския районен съд и наказателните районни прокурори, предаде БГНЕС.

В сградата на Националния армейски комплекс, по-известен като военно НДК, трябваше да се нанесе Министерството на външните работи, но на 21 август Министерският съвет реши да настани там Софийския районен съд.

Първата идея беше Външно министерство да се изнесе от сегашната си сграда и да се нанесе във военното НДК, а съдиите да се преместят на негово място.

Вероятно обаче заради двойното местене и наличието на комуникационен център в МВнР, чиито компютри са свързани с всички ГКПП в страната, е било решено направо Районният съд да се нанесе във военната сграда.

С решение на кабинета от 19 септември още 1 млн. лв. ще бъдат отпуснати от държавния бюджет за ремонт на покрива на сградата на ГУСВ на бул. „Цар Борис“, в която ще се помещават архивът и гражданските отделения на Софийския районен съд.

#военно НДК #Национален армейски комплекс #ГУСВ #Софийски районен съд #МВнР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници