Задължително образование за ромските деца искат от ВМРО

Задължително образование за ромските деца искат от ВМРО
С мотива, че държавата стимулира раждаемостта сред ромите, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов предложи всички семейства да получават детски помощи за до две деца. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Задължително образование за ромските деца, въвеждане на трудова повинност за неграмотните и социална програма за стимулиране на грамотната раждаемост искат от политическа партия ВМРО-БНД.

От там смятат, че една година след случилото се в Катуница, ромската престъпност у нас се е увеличила, предаде БНР.

С мотива, че държавата стимулира раждаемостта сред ромите, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов предложи всички семейства да получават детски помощи за до две деца, а надбавки за повече от две деца да са само за майките със средно образование.

„Всичките те получават помощи за деца, за трайно безработни, енергийни помощи, помощи от различни програми за интеграция. В едно циганско семейство влизат между 560 и 700 лева, които пари не отиват нито за дрехи, нито за храна, нито за образование," посочи Красимир Каракачанов.

Той даде като пример 11-годишна родилка започва да получава детски помощи за новороденото, а в същото време нейната майка продължава да взема детските помощи за 11-годишната родилка докато тя стане пълнолетна.

„За родителите, които са завършили висше образование, допълнителен бонус към тези детски надбавки, за да може да стимулираме интелигентната, грамотната раждаемост," предлагат още от ВМРО-БНД.

От партията посочиха, че 80% от битовите престъпления се извършват от роми. От ВМРО искат да се разшири обсега на неизбежната самоотбрана и да се улесни правото за притежание на оръжие.

„Неизбежна самоотбрана да има и в случаите на нападение от две или повече лица, когато нападението е извършено в тъмната част на денонощието. Не само в дома, в недвижимия имот. В тези случаи човек да може да се самоотбранява," посочи зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

От партията предлагат да се въведе и трудова повинност за неграмотните.

„Когато си станал на 18 години и си тотално неграмотен, две години трудова повинност, в която усвояваш професия. И така ще има и повече работна ръка за всички тези обществени проекти - пътища ли ще бъде, магистрали ли," допълни Красимир Каракачанов.

#ВМРО-БНД #ВМРО #Красимир Каракачанов #Ангел Джамбазки #раждаемост #образование #грамотност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »