Цветанов потвърди ареста на Асен Бербатов

Цветанов потвърди ареста на Асен Бербатов
Цветанов отрече, че на брата на Димитър Бербатов ще се слага политически чадър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди, че братът на българския нападател Димитър Бербатов – Асен, е бил арестуван в четвъртък вечерта.

„Има действия, които са предприети от полицейските служители. В автомобила, в който се е движил братът на Бербатов, има малки количества наркотици, около 22 мисля, че бяха“, каза Цветанов в Стара Загора, предаде БГНЕС.

„Колегите са предприели съответните процесуално-следствени действия. Разбира се, има обяснения, които са дадени от него. Наркотикът е бил скрит в детското столче и мисля, че след 24-часовата мярка ще бъде освободен“, посочи министърът.

„Автомобилът, доколкото знам, не е негова собственост, той е под наем или на лиценз и оттам вече се споделя, че всъщност не знае за наличието на този вид наркотик, който е открит. Да приемем, че това е истината. Все пак за нас е важно всички да бъдем равни пред закона, независимо кой кой е“, добави той.

Цветанов отрече, че на брата на Димитър Бербатов ще се слага политически чадър.

„Смятате ли, че някъде министър Цветанов е сложил чадър на някого?“, попита риторично той.

Към 19:00 ч. в четвъртък на КПП Дяково при рутинна проверка е спрян лек автомобил „Сеат“ с благоевградска регистрация.

Автомобилът е на съпругата на Асен Бербатов Димитричка. Той обаче е бил шофиран от 26-годишния Николай Борисов от Благоевград.

При последвалата проверка на задната седалка в детското столче на сина на Асен Бербатов, който е на година и 4 месеца, между дунапрена е открито пликче с 19 грама кокаин. Наркотикът е иззет.

Направеният тест на шофьора Николай Борисов е показал наличие на алкохол и наркотици. Взета му е урина за изследване за потвърждаване на наличието на наркотик. Пробата на 29-годишния Асен Бербатов е отрицателна.

Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа в РУП – Дупница. На този етап прокуратурата няма да иска допълнителното им задържане.

Образувано е досъдебно производство срещу двамата за притежаване на наркотик, каза пред БГНЕС районният прокурор на Дупница Величка Шопова.

Мярката за задържане на Борисов и Бербатов изтича след 17:00 часа в петък.

Те ще бъдат освободени, тъй като двамата са с чисто съдебно минало. Срещу Асен Бербатов обаче се води наказателно производство в Благоевград, тъй като е заловен да шофира с отнето свидетелство за МПС.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Асен Бербатов #Димитър Бербатов #Благоевград #Дупница #кокаин #Стара Загора #наркотик #КПП Дяково #Николай Борисов #Величка Шопова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »