Бюджетната (равно)сметка на българския гражданин

Бюджетната (равно)сметка на българския гражданин
A A+ A++ A

В сряда Кабинетът прие бюджетa за 2013 г. с очаквания за по-висок растеж с цели 0.2 пункта.

Въпреки това, ако не дойде краят на света през декември, равносметката за 2012-та няма как да ни се размине.

Стигат ли ни километрите магистрала? Явно не, защото макар „всяко метро да води до Софийския университет", доверието към премиера Борисов спада.

От какво толкова са недоволни българите? Минималната заплата става 310 лв, пенсиите растат, образованието и здравеопазването ще вземат по някой лев отгоре. Всяка паланка вече има мол, бар, дискотека, хипермаркет.

Е, отдалечаваме се от възрожденските ценности и вместо библиотеки, театри, школи и паркове, предпочитаме магистрала от баровете в Студентски град до дискотеките на „Съни Бийч".

Явно равносметката, че и сметката са за нас – които допуснахме Бай Ганьо „да прави избори", да остави най-голямата обсерватория в Югоизточна Европа да гладува, студенти в най-стария български университет да се бият заради бюрокрацията, а техни колеги да се наливат с водка на промоция на поредното „университетско парти" в някоя дискотека в „Студентския град".

Защо ли, освен чувството на разочарование, в главата се върти и една притча как на тълпата й трябват „хляб и зрелище", а стадото се нуждае от падар?

ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ

#Бойко Борисов #министър-председател на България #Студентски град #магистрали #Бюджет 2013 #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"