Индия обяви Максим Бехар за PR на десетилетието

Индия обяви Максим Бехар за PR на десетилетието
Българският PR експерт Максим Бехар получи наградата „Бизнес комуникатор на десетилетието" от президента на Индийската асоциация за бизнес комуникации Йогеш Йоши (в средата) и от премиера на щатa Гоа Манохар Парикар. Снимка: M3 Communications Group, Inc.
A A+ A++ A

Максим Бехар получи наградата „Бизнес комуникатор на десетилетието" на Индийската асоциация за бизнес комуникации на тържествена галавечеря в хотел „Тадж Махал Палас" в Мумбай.

Той става първият чужденец, носител на тази награда от основаването на асоциацията през 1956 година.

„Проследихме внимателно цялата професионална история на Максим, бяхме много впечатлени и трябва да ви кажа, че той победи в конкуренция с няколкостотин души – каза при връчването президентът на асоциацията Йогеш Йоши. – Това е историческо събитие за нашата асоциация, защото ние за първи път решихме да присъдим най-високото си отличие на чужденец. Убедени сме, че Максим Бехар дава пример на хиляди млади професионалисти по целия свят и се надяваме да го виждаме все по-често в Индия", допълни Йоши.

В церемонията и галавечерята в „Тадж Махал Палас" участваха над 1200 души, тя бе записана от Bloomberg TV и предизвика интереса на стотици индийски телевизионни канали (в Индия те са над 800), десетки вестници и радиа. Това бе кулминацията и на двудневния форум „Комуникациите в тези бурни времена", в който Максим Бехар бе един от основните лектори веднага след откриването. Презентацията му за социалните медии предизвика изключително бурни дебати – в Индия близо 60 милиона души са във „Фейсбук", а със своите 13 милиона участници страната е втората по големина в  Linked in след САЩ.

Наградата на Бехар бе връчена от министър-председателя на провинция Гоа Манохар Парикар, един от най-популярните индийски политици днес.

Само преди месец Максим Бехар бе обявен от престижните световни Stevie Awards за „Мениджър на годината" в света в областта на  PR, реклама и маркетинг. Преди това компанията му M3 Communications Group, Inc. получи Stevie за най-добра PR агенция в света, а авторитетният The Holmes Report я обяви за най-добра консултантска компания в Източна Европа за 2011 година. Бехар е и член на Борда на престижния Форум за комуникации в Давос, Швейцария, и ковчежник и член на Изпълнителния комитет на най-влиятелната световна PR организация – ICCO. От 2004 година е Почетен консул на Република Сейшели в България. От януари 2012 година е председател на офиса на най-голямата PR корпорация в света Hill+Knowlton Strategies в Прага, Чехия.

„Това изключително признание ме прави много щастлив. Индия е милиардна държава, която сега погледна към относително малка България, за да съобщи на света, че тук PR бизнесът е силно развит. Приемам наградата като награда за всички мои колеги, за компанията ми M3 Communications Group, Inc, партньорите ни от Hill+Knowlton Strategies, като награда за постиженията ни, за огромния труд, който полагаме, така че всички наши клиенти да са спокойни с нашия професионализъм", каза Максим Бехар.

Индийската асоциация за бизнес комуникации е една от влиятелните в Индия с повече от 1000 фирми, членуващи в нея. От 1956 година тя прави своите срещи, които посвещава на определени теми, а наградите си връчва от 1961 година.

ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ

#PR #връзки с обществеността #Индия #M3 Communications Group #Мумбай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници