ЕК даде зелена светлина за сделката за БТК

ЕК даде зелена светлина за сделката за БТК
Втората по големина руска банка ВТБ (VTB Capital) и българската Корпоративна търговска банка (КТБ) купуват над 70% от БТК. Снимка: capital.bg
A A+ A++ A

Европейската комисия даде зелена светлина за покупката на БТК от Корпоративна търговска банка и руската банка VTB.

Официалното уведомление за сделката е публикувано във вестника на ЕС на 22 септември и предвижда съвместен контрол върху БТК чрез придобиване на акции, предаде БНР.

След преглед на фактите и обстоятелствата по сделката Европейската комисия обяви, че дава разрешение за придобиването.

Обединението между Корпоративна търговска банка (КТБ) и руската VTB Capital, от една страна, и кредиторите на Българската телекомуникационна компания (БТК), от друга, постигнаха споразумение за сделката на 7 август.

В споразумението са посочени „основните условия на продажбата и преструктурирането на групата на БТК, които ще бъдат осъществени чрез компромисна схема, прилагането на която започна през август 2012 г.

Втората по големина руска банка ВТБ (VTB Capital) и българската Корпоративна търговска банка (КТБ) купуват над 70% от компанията и намаляват дълга на телекома до около 588 млн. евро.

В съобщение до Българска фондова борса в средата на август от телекома се разбра, че финансовите инвеститори VTB Capital и КТБ ще получат 73% от Българската телекомуникационна компания (БТК).

Така за кредиторите на групата ще останат около 20% от капитала на БТК, които ще получат, като преобразуват част от вземанията си.

#БТК #Корпоративна търговска банка #ВТБ #VTB Capital #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"