Общините ще привличат инвеститори с данъчни облекчения

A A+ A++ A

Промени в Закона за насърчаване на инвестициите ще дадат възможност на общините да привличат инвеститори, съобщи зам.-министърът на икономиката Евгени Ангелов.

„Ще дадем свобода на общините да привличат инвеститори и дори да издават сертификати за данъчни облекчения за местните данъци и такси“, заяви Ангелов на конференцията „Индустриален и логистичен парк Бургас - по-добрата концепция“, цитиран от в. „Стандарт“.

Областният управител на Бургас Константин Гребенаров предложи на срещата инвеститорите в индустриалните паркове да бъдат освободени от данък печалба през първите години.

Предложение да се дават безплатни парцели на инвеститорите в индустриалния парк в града за първите години направи бургаският кмет Димитър Николов.

Има възможност да се направят още по-големи отстъпки - освобождаване от данък сгради и намаляване на такса смет, каза кметът.

Това ще позволи да се отворят нови работни места и да се намали безработицата в региона на Бургас, която и сега е една от най-ниските в България - 4,7%, каза зам.-кметът по финансите Красимир Стойчев.

Очакванията са чрез новия индустриален парк в Бургас да бъдат разкрити поне 2000 нови работни места.

Регионът и сега е привлекателен за чуждите инвестиции - за последните четири години от тях са вложени над 1 милиард евро, каза Стойчев.

Местните власти предвиждат чрез новия бизнес проект да се опростят значително и административните процедури.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници