Медиите на властта в Македония атакуваха журналист след интервю в България

Медиите на властта в Македония атакуваха журналист след интервю в България
Македония е по-голям проблем за Сърбия от Косово, защото общата граница с Гърция е стратегическа цел на Белград, заяви Насер Селмани пред БГНЕС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проправителствените медии в Македония организираха атака срещу председателя на Съюза на македонските журналисти Насер Селмани заради негово интервю пред българска медия.

Телевизия „Сител" и вестник „Вечер" призоваха за свалянето му от поста, предаде БГНЕС, която публикува интервюто с Насер Селмани на 31 октомври.

В централните си новини „Сител" обвини журналиста в насаждане на антисръбско настроение в страната и в националистическа пропаганда.

Същата информация с още по-остри нападки и обиди е публикувана на челната си страница във вестник „Вечер".

Македония е по-голям проблем за Сърбия от Косово, защото общата граница с Гърция е стратегическа цел на Белград, заяви в интервюто председателят на Съюза на македонските журналисти.

Като основен аргумент срещу него двете проправителствени медии сочат факта, че Сърбия никога не е проявявала претенции към Македония.

В типичен стил за времето на югославския диктатор Йосип Броз Тито и неговия сръбски наследник Слободан Милошевич в информационните емисии бяха излъчени интервюта с възмутени колеги и общественици, отбелязва БГНЕС.

Според македонския журналист, през последните 20 г. Македония „симулира демокрация", изгражда „една фиктивна демокрация, една карикатура на институциите".

„Това обаче вече е видимо за всички и няма как да скрием тази наша фиктивна игра и баламосване на обществеността, а за света вече ставаме и смешни," подчертава Насер Селмани.

Журнаслистът твърди, че премиерът Никола Груевски е установил контрол над медиите и съдилищата, а парламентът се е превърнал в „Нотариат за предложенията на кабинета" и разкритикува опозицията, която нямала ясна програма и цел да промени ситуацията.

#Насер Селмани #Съюз на македонските журналисти #Македония #Сърбия #Гърция #Албания #Косово #Югославия #ЕС #НАТО #вестник „Вечер"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници