Тервел Пулев стана спортист на годината на Софийския университет

Тервел Пулев стана спортист на годината на Софийския университет
Преди седмица Пулев бе избран и за „Най-добър боксьор на България". Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

След като получи отличието за „Най-добър боксьор на България", боксьорът Тервел Пулев грабна и приза на Софийският Университет „Св. Климент Охридски" за спортист на годината за 2012 г.

По време на тържествена церемония в сградата на Ректората 10 спортисти, студенти от Университета, бяха наградени със специалната награда на Университета за отлични постижения в спортовете, с които се занимават, предаде информационна агенция „Фокус".

За първи път тази година се връчи и Почетна награда „Спортист на годината на СУ", която отиде при бронзовия медалист по бокс от Олимпиадата в Лондон Тервел Пулев, който е и студент в Юридическия факултет на Софийския университет.

Награждаването на най-добрите спортисти сред студентите в Софийския университет се провежда всяка година по време на честванията на патронния празник на Университета. Настоящата церемония е 15ата поред от учредяването на отличието през 1998 г.

Номинирането за отличието „Спортист на годината за 2012" на Софийския университет става, след като всеки преподавател или треньор на отбор предложи свои студенти, като най-важният критерий е успешното представяне и постигнати резултати на държавни, национални и международни състезания. След номинациите, специално сформирана Комисия в Департамента по спорт на Университета обсъжда кандидатурите и избира десетте студенти с най-добри постижения в своята спортна дисциплина.

„Единствено комбинацията от образование и спорт е база за развитие на здраво и успешно българско общество", сподели директорът на Департамента по спорт доц. Анжелина Янева.

#спортист на годината #спорт #Софийският университет „Св. Климент Охридски" #награда #приз #бокс #Тервел Пулев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"