Уволниха директора на Дунавската агенция

Уволниха директора на Дунавската агенция
Изпълнителният директор на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав в Русе Георги Георгиев е освободен изненадващо от поста си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав (АППД) в Русе Георги Георгиев беше освободен изненадващо от поста си.

Самият Георгиев потвърди информацията и заяви, че от днес не е на работа в агенцията, предаде БГНЕС.

Той е научил неприятната новина в петък следобед в Министерството на транспорта, където е бил на работна среща по различни проекти.

След края й Георги Георгиев е бил помолен да остане и зам.-министърът Камен Кичев заедно с главния секретар на министерството Иван Марков са му съобщили, че от 12 декември е освободен.

Те обяснили, че въпреки че са много доволни от работата на агенцията и от самия Георгиев, има политическо решение за тази кадрова промяна.

„Не ми е предложена алтернатива да заема друг пост в АППД. Имам година и четири месеца до пенсиониране“, заяви Георгиев.

Той уточни, че е постъпил на работа в агенцията през 1977 г. като специалист в тогавашния отдел „Хидротехнически“, а е неин директор от 10 юни 1990 г. до освобождаването му сега.

След новината той е разговарял с областния управител Стефко Бурджиев, който също е останал изненадан от кадровата смяна.

Георги Георгиев е бил експерт към Дунавската комисия в Будапеща.

За мястото на Георги Георгиев като изпълнителен директор на АППД се спряга името на капитан от Българско речно плаване.

#Иван Марков #Министерството на транспорта #изпълнителен директор #Русе #Георги Георгиев #АППД #Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав #Дунав #Камен Кичев #Българско речно плаване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"