Дунав мост 2 съвсем готов през май 2013 г.

Дунав мост 2 съвсем готов през май 2013 г.
Изграждането на мостовата конструкция на Дунав мост 2 завърши на 24 октомври. Съоръжението ще е готово за експлоатация през май 2013 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дунав мост 2 ще бъде готов за пълна експлоатация от май 2013 г., обяви транспортният министър Ивайло Московски в парламента.

На 24 октомври беше завършено изграждането на мостовата конструкция. Съгласно договорните ангажименти на изпълнителя и при благоприярни метеорологични условия, довършителните работи по строителството трябва да приключат до края на 2012 г., предаде economynews.bg.

Те включват полагане на хидроизолации, монтаж на електрозахранващи, съобщителни, противопожарни, сигнализационни и други инсталации, изграждане на пътни настилки и релсов път, изреди Ивайло Московски пред депутатите.

Прилежащата пътна и железопътна инфраструктура са завършени от румънска и българска страна.

След завършване на строителството на моста, трябва да започнат съвместни процедури за функционално изпитване, както на самото мостово съоръжение, така и на различните системи за контрол и сигурност, на шосейния и железопътен трафик, за приемане на обекта в експлоатация, уточни още Ивайло Московски.

#Ивайло Московски #Министър на транспорта #Дунав мост 2 #експлоатация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"