България кани Обама за среща с лидерите от Източна Европа

България кани Обама за среща с лидерите от Източна Европа
Премиерът Бойко Борисов е предложил следващата среща на президента на САЩ Барак Обама с държавните лидери на страните от Източна Европа да се проведе в София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов е предложил следващата среща на президента на САЩ Барак Обама с държавните лидери на страните от Източна Европа да се проведе в София.

Борисов заяви след срещата си с Обама в Белия дом в понеделник, че е останал впечатлен от факта, че американският държавен глава знае за всички археологически находки и съкровища, които сега са открити и за красивите неща, които могат да бъдат видени в България, предаде кореспондент на Радио „Фокус".

Срещата на министър-председателя Бойко Борисов и президента Барак Обама се проведе в Овалния офис на Белия дом на 3 декември, понеделник, и продължи повече от предвидените четиридесет минути.

На разговора присъстваха посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на отбраната Аню Ангелов.

От американска страна сред присъстващите бяха посланикът на САЩ в България Марси Рийс, заместник-държавният секретар Уилям Бърнс и Джон Бренън, съветник на президента по въпросите на вътрешната сигурност и контратероризма.

#Барак Обама #САЩ #Президент на САЩ #Бойко Борисов #министър-председател на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници