160 души ще е българският контингент в Афганистан след 2014 г.

160 души ще е българският контингент в Афганистан след 2014 г.
Министърът опроверга информацията за това, че военни масово напускат армията, преди да влязат в сила през 2013 г. правилата за пенсиониране. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не повече от 160 души от българския контингент ще останат в Афганистан след 2014 г., вместо сегашните над 600 военни, съобщи военният министър Аню Ангелов.

Той заяви, че все още няма яснота, но имало политическо решение относно преминаването на съюзнически самолети над България за асистиране по турско-сирийската граница, предаде БНР.

По отношение на закупуването на нов изтребител, министър Ангелов каза, че въпросът е колко средства ще са необходими и дали България може да си го позволи.Със сигурност обаче това няма да се случи през 2013 г., но тогава ще бъдат водени по-конкретни преговори.

„Считам, че до края на това народно събрание ще бъде взето решение съгласно Закона за отбраната и въоръжените сили за инвестиционен проект", смята министърът на отбраната.

Ангелов каза още, че и за в бъдеще страната ще се ползва от американската помощ след успешните акции по утилизация на стари боеприпаси.

Министърът опроверга информацията за това, че военни масово напускат армията, преди да влязат в сила през 2013 г. правилата за пенсиониране.

#Аню Ангелов #Афганистан #контингент #България #изтребител #армия #военни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"