Над 50% от българите биха участвали в референдума

A A+ A++ A

Повече от 50% от българските гласоподаватели биха участвали в референдума за развитие на ядрената енергетика в България, сочат данните на Института за модерна политика.

Проучването е отчело, че 64% от българите ще подкрепят референдума, предаде БНР.

По думите на представителя на Института за модерна Венелин Стойчев, хората имат желание да участват в провеждането на референдум,, но се е оказало, че в общественото съзнание двете теми се сливат.

„Когато се мисли за развитие на атомна енергетика, на ядрена централа, се мисли точно за строителството на АЕЦ „Белене". Делът на тези, които са за атомна енергетика, но против „Белене", е пренебрежимо малък", каза Стойчев.

Този четвъртък започна и информационно-разяснителната кампания за ядрения референдум, която ще приключи в полунощ на 25 януари.

На 27 януари 2013 г. българските граждани ще трябва да отговарят с „да" или „не" на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?".

#изследване #Институт за модерна политика #Инициатовен комитет #ЦИК #гласуване #информационно-разяснителна кампания #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници