Топ 10 на „бойковизмите" през 2012 г.

Топ 10 на „бойковизмите" през 2012 г.
Най-запомнящите се, макар и често озадачаващи, политически изказвания в България през 2012 г. отново принадлежаха на Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Следва подреждане на някои от най-интересните „бойковизми", т.е. цитати от министър-председателя на България Бойко Борисов през 2012 г. според журналистите на Novinite.bg, Novinite.com (Sofia News Agency) и Novinite.ru.

Поради важността на премиерския пост, както и поради характерния стил и изказ бойковизмите заслужават да бъдат обособени от другите уникални цитати от обществени личности. Отново поради характерния стил и изказ на бойковизмите, списъкът не претендира за изчерпателност.

Класацията на цитатите на 2012 г. от други обществени личности прочетете ТУК.

1. „Който критикува МВР, служи на мафията, а журналисти, които обслужват мафията, не са журналисти."

Премиерът Бойко Борисов по повод професионалния празник на МВР

2 „Нищо няма да се случи, ако не ме дразните. Продължавайте така и може да подпишем на инат."

Премиерът Бойко Борисов пред граждани в Добрич, които протестират срещу плановете на Кабинета да позволи на американската корпорация „Шеврон" да проучва за добив на шистов газ в Добруджа.

3. „Ако Господ гледа към България с добро око, винаги България ще е добре! Как ще режа лента в църква – при Началника?... Режа навън, където аз съм началникът, на улицата. Тука, в църквата, само се молиш и си смирен, защото той вижда всичко!"

Премиерът Бойко Борисов при откриването на ремонтирания храм в град Брезник.

4. „Както аз мисля, че прекрасно си върша работата и без първа дама и никъде не ми е потрябвала, в интерес на истината, така и той (Росен Плевнелиев) мисля, че ще се справи прекрасно."

Коментар на премиера Бойко Борисов за отсъствието на съпругата на президента Росен Плевнелиев до него на публични събития.

5. „Какво сте направили - направили, прибирате керемидите на топло и до юни да ви няма! (...) Ще ви докарам калорифери, да се топлите вие и керемидите, а ако трябва, Лили Павлова чадър ще ви държи, но до края на юни трябва да приключите, ние сме 50 години назад и встрани."

Премиерът Бойко Борисов в конфликт с археолози, чийто разкопки бавеха строителството на Лот 2 от автомагистрала „Струма".

6. „Не спах цяла нощ заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов. Използвахме тежка техника и най-накрая куче на Червения кръст изрови трупа на момичето. Затова казах на Цветанов, когато вземе заплата да купи на кучето три-четири телешки пържолки. Три-четири телешки пържолки да прати на кучето освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, както разбира се и всички, награда!"

Премиерът Бойко Борисов за полицейското куче, което откри тялото на убитата 17-годишна Мирослава Николова от Перник.

7. „Да, с голямата шкурка."

Отговор на премиера Бойко Борисов на журналистически въпрос дали е изгладил отношенията между вицепремиера Симеон Дянков и земеделския министър Мирослав Найденов.

8. „Поскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия, а в същото време не си привеждат бюджетите и дефицитите в съответствие с Маастрихтските критерии."

Премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Букурещ след 21-ия конгрес на Европейската Народна партия (ЕНП).

9. „Къде е тоя, якият касапин?"

Премиерът Бойко Борисов за хирурга, оказал помощ на пострадалите в бургаската болница след атентата на летище Сарафово.

10. „Аз си ви биех вас сам в София, без партия, без нищо. Сам си ви биех в София, излизах и си ви пердашех."

Премиерът Бойко Борисов в парламента по отношение на БСП в отговор на депутата от БСП Мая Манолова.


#Бойко Борисов #министър-председател на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници