Стартира Novinite.ru – новинарски сайт за България на руски език!

Стартира Novinite.ru – новинарски сайт за България на руски език!
Началната страница на Novinite.ru – новинарски сайт за България на руски език.
A A+ A++ A

Най-новият новинарски сайт във и за България се нарича Novinite.ru – и е на руски език!

На 7 януари официално стартира Novinite.ru – новинарски сайт за България на руски език, създаден от екипа на Novinite.com (Sofia News Agency) – най-голямата българска англоезична медия, и Novinite.bg – новинарски сайт на български език.

Novinite.ru e изграден по модела на англоезичната медия Novinite.com (Sofia News Agency) – безспорния български лидер в предоставянето на новини и анализи за България на чужденци, със стотици хиляди читатели по целия свят.

Целта на Novinite.ru е да информира рускоговорещите читатели в България, Европа, Азия и навсякъде по света за събитията и развитията в България, в Европейския съюз и за водещи световни новини в различни сфери – бизнес, политика, общество, а така също и да публикува по-задълбочени аналитични журналистически материали.

Безспорен приоритет за екипа на Novinite.ru е да предлага на читателите доказалия се подход на Novinite.com (Sofia News Agency) и Novinite.bg на неутралност и обективност в новинарските материали и на свобода на показване на различни гледни точки и мнения в коментарните и аналитични материали.

Със старта на Novinite.ru (на руски език) групата на „Новините“ вече включва шест медии – Novinite.com (Sofia News Agency), The Sofia Morning News и The Sofia Weekly (на английски, създадени през 2001 г.); Novinite.bg и в. „Новините“ (на български, създадени през 2011 г. и 2012 г.).

Като качествено нов продукт Novinite.ru предлага на читателите си и качествено нов съвременен и иновативен дизайн.

Novinite.ru е амбициозен проект, вдъхновен както от нарастващия интерес от страна на гражданите на Русия и другите рускоговорещи страни към правене на бизнес и инвестиции, туристически посещения и закупуване на недвижими имоти в България, така и от традиционните исторически връзки и културна близост между българите и рускоговорещите народи.

В тази връзка и рожденият ден на Novinite.ru – 7 януари, Ивановден, не е избран случайно. В българската народна памет до Освобождението Русия се отъждествява с образа на Дядо Иван – един устойчив и интригуващ образ в широкия си смисъл, чиито измерения и превъплъщения в 21. век тепърва ще бъдат обект на нашето отразяване и анализи.

Благодарим предварително на нашите рускоговорещи читатели за възможността да спечелим интереса и доверието им!

 

Издателски, редакторски и уеб екип

Novinite.ru (на руски)

Novinite.bg (на български)

в. „Новините“

Novinite.com (Sofia News Agency) (на английски)

The Sofia Morning News

The Sofia Weekly

#руски език #рускоговорещи #руснаци #Русия #новинарски сайт #медия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници