В ритъма на чалгата

В ритъма на чалгата
A A+ A++ A

Провокативно поведение, оскъдни дрехи, похотливи текстове, ориенталски мотиви, тонове грим.

Това е българската чалга. А на най-голямата фирма, която промотира този тип музика, неотдавна бе присъден грант на ЕС в размер на 1 милион евро.

Това бе доста изненадващо, тъй като компанията избрана да прибере в джоба си парите на европейските данъкоплатци, съвсем не е малка и развиваща се, а напротив – има преуспяващ бизнес, дори може да се нарече монополист.

Да кажем, че новината предизвика смесени реакции, означава да не кажем нищо.

Но всъщност това бе добра новина – тя отново повдигна по един особено разголен/разгулен начин въпроса за кръвосмешението между политика и бизнес.

Най-вероятно проектът отговаря на формалните изисквания за кандидатстване, но сделката е със съмнителен морал и произход.

Брюксел заяви, че изборът на реципиента е отговорност на българското Министерство на икономиката, а според опозицията собственикът на "Пайнер" някога е бил номиниран за кандидат депутат от управляващата партия. Друга малка подробност е, че осем компании са се отказали от европари за модернизация. Така изгрява шансът на "Пайнер", влязъл в списъка като шеста резерва.

Чуди ли се още някой защо подозираме, че министерството е имало и неформални причини да смята, че компанията заслужава да бъде поощрявана?

#България #чалга #Грант #ЕС #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"