Октай Енимехмедов е нападателят на Ахмед Доган

Октай Енимехмедов е нападателят на Ахмед Доган
Мехмедов бил в залата с делегатска карта на гост на конференцията. Октай Емин Мехмедов има шест криминални регистрации - за наркотици, за хулиганство, телесни повреди и грабеж. Снимка: Канал 3, скрийншот
A A+ A++ A

Октай Енимехмедов е името на 25-годишният мъж, който опита да стреля по Ахмед Доган по време на конференцията на ДПС в НДК в събота.

Въоръженият мъж излезе на подиума, докато лидерът на ДПС изнасяше доклада си, и насочи оръжие към главата на Доган, но газовият му пистолет засече.

Мехмедов бил в залата с делегатска карта на гост на конференцията. Октай Енимехмедов има шест криминални регистрации - за наркотици, за хулиганство, телесни повреди и грабеж, предаде „Дарик".

„По време на конгрес в НДК 25 - годишният О.Е. излязъл на трибуната и насочил оръжие срещу  партиен лидер. Веднага е задържан и отведен в Четвърто РУП. У него са открити газов пистолет и два ножа. Мъжът от Бургас и е криминално проявен – регистриран е за хулиганство , телесна повреда и грабеж. Работата по случая продължава", съобщиха от пресцентъра на МВР около час след неуспешното покушение, което стана малко преди 12:30 на обяд в събота.

Лютфи Местан обяви почивка и успокои залата, че лидерът на ДПС не е ранен. Малко по-късно той уточни, че медицинският преглед е показал, че Ахмед Доган няма наранявания и здравословното му състояние е добро.

От ДПС обясниха, че имат входирано искане за охрана в МВР, но не са получили отговор до началото на конференцията. Това е причината и в НДК да е нямало полиция по време на нападението. Органите на реда пристигнали едва след атентата.

#ДПС #Ахмед Доган #Лютви Местан #МВР #покушение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници