Октай се възхищавал на Доган заради ерудицията на лидера

Октай се възхищавал на Доган заради ерудицията на лидера
Нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов се възхищава на лидера на ДПС като на един ерудиран човек. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов се възхищава на лидера на ДПС като на един ерудиран човек, обясни директорът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев.

25-годишният мъж от Бургас, който опита да стреля два пъти по Доган на Осмата национална конференция на ДПС в събота, обаче смятал поведението на лидера за вредно за България и за българското общество, предаде БГНЕС.

Ето защо той е искал да извърши политически преврат, за да покаже на Ахмед Доган, че нещата трябва да се променят, но не е искал да го убие, обясни още Неделчо Стойчев.

Октай Енимехмедов е разказал, че не е имал намерение да убие лидера на ДПС, а само да гръмне.

„Една от целите му е била да стане публично известен. Искал е да получи 5 минути слава. Той се описва като честен патриотично настроен, с висок морал, като човек, който прави тези неща за доброто на държавата. Той е над средното ниво на интелигентност и това, което той прави, е добре обмислено. Схемата, която той си е изградил, е убедителна и има вътрешна логика. Той е честолюбив, с лесно ранимо его и е склонен агресивно да го отстоява," обясни още психологът.

Октай Енимехмедов е действал като гражданин на България, смятат още специалистите. Той прави това заради себе си и няма да допусне някой да го свърже с външна намеса.

Нападателят на Ахмед Доган е подготвил и предсмъртно писмо, защото е смятал, че може да загине. В писмото си дори се извинява на майка си, че не може да завърши висшето си образование.

Според Неделчо Стойчев по никакъв начин не може да се търси директна връзка с това, че той е бил на форум на Касим Дал, който се отцепи от редиците на ДПС.

„Там той е видял, че това, което той е мислел, са го мислили и други хора", уточни Неделчо Стойчев и допълни, че на същия форум се е запознал с разположението на зала 3 на НДК.

В квартирата му има българското и европейското знаме, той е изключително педантичен и подреден. Октай проявява и голям интерес към службите и начините, по които те функционират.

Октай дори изрязвал букви от вестниците, за да изгради послания за самовнушение. Един от тях е „трябва да действаш сам".

Октай Енимехмедов не е споделял това, което смята да извърши. От неговите познати никой не е знаел къде се намира квартирата му.

„Той е помагал на много от състудентите си при изработването на курсовите им работи, но срещите са провеждани на публични места и никой не е знаел къде той е нощувал", заяви от своя страна директорът на СДВР Валери Йорданов.

#ДПС #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов #Неделчо Стойчев #Валери Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници