Втора телефонна заплаха за живота на премиера само за 5 дни

Втора телефонна заплаха за живота на премиера само за 5 дни
Антимафиоти задържаха 35-годишен мъж от пловдивското село Караджово, който заплашил с бомбен атентат министър-председателя. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Втора заплаха за живота на премиера Бойко Борисов беше получена на телефон 112 в рамките на едва 5 дни.

Антимафиоти задържаха 35-годишен мъж от пловдивското село Караджово, който заплашил с бомбен атентат министър-председателя, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В анонимно обаждане около обяд в неделя мъжът набързо съобщил, че в София ще избухне бомба, а мишената бил Бойко Борисов.

В хода на започналото разследване антимафиотите установили, че сигналът е подаден от мобилен телефон. Час по-късно авторът на злоумишления сигнал за поставено взривно устройство бил арестуван.

Мъжът с инициали И.К. е криминално проявен, регистриран за кражби и причиняване на средна телесна повреда. При обиска са открити и иззети мобилният телефон и СИМ картата, от която е извършено обаждането до телефон 112.

Според информация на Дарик радио авторът на заплахата се казва Иван Койчев, от ромски произход, баща на три деца.

Кметът на село Караджово Димитър Димитров коментира, че Иван решил да си направи майтап по телефона.

„Няма работа и явно му е било скучно. Жена му изкарва прехраната на семейството с гурбет в чужбина“, допълни кметът и уточни, че Асеновградският съд вече е наложил наказание от 1 година пробация на Койчев заради позвъняването.

На 7 февруари 61-годишен мъж се обади на телефон 112 и заяви, че премиерът „трябва да бъде убит“. Софиянецът, който е регистриран за кражба, също бе бързо задържан.

#телефон 112 #заплаха за убийство #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници