Зърнопроизводители излизат на протест въпреки обещанията на Борисов

Зърнопроизводители излизат на протест въпреки обещанията на Борисов
Ден преди протеста зърнопроизводителите отново ще се срещнат с премиера, каза председателят на асоциацията на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов. Снимка: agroplovdiv.bg
A A+ A++ A

Ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите се срещна с министър-председателя Бойко Борисов по повод недоволството на бранша от забавеното изплащане на субсидиите.

На срещата Борисов е признал, че има пропуски в работата на неговия екип, и поискал време за реакция до 19 февруари, съобщи председателят на асоциацията Ангел Вукодинов, цитиран от агенция "Фокус".

„Ние отдавна бяха изявили желание за такава среща с премиера, защото явно в тази страна министрите не могат да си вършат работата, като в случая става въпрос и за земеделския министър Мирослав Найденов", каза Вукодинов.

„Ние за пореден път казахме, че не е нормална политиката, която се води. Имаме неизпълнени ангажименти в разписани от вас документи. На срещата премиерът каза, че неговият екип не си е свършил работата, че ще има реакция, и ни покани на 19 февруари отново на среща. Ние продължаваме с подготовката на протеста на 20 февруари, но на 19-ти ще имаме среща с премиера", каза Ангел Вукодинов.

Националният протест на земеделските производители е насрочен за 20 февруари, от 12.00 часа, на площад „Свети Александър Невски".

След това ще има шествие до Министерски съвет, където за около 30 минути отново ще има митинг, и обратно шествие до „Александър Невски", където ще е заключителна част на митинга.

„Подкрепени сме от сродни съсловни земеделски организации, Българската асоциация на земеделците, Националният съюз на кооперациите, Асоциация на земеделските производители. Официално уверение за подкрепа имаме от български животновъдни организации, свиневъди и съюза на хлебопроизводителите. Ще се включат и много други, както и много регионални земеделски производители, които не членуват в някои определени организации", посочи Вукодинов.

#Ангел Вукодинов #Бойко Борисов #министър-председател на България #Националната асоциация на зърнопроизводителите #Мирослав Найденов #Министерски съвет #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници