Людмила от Благоевград на Конгреса на БСП: Покажете, че сте на страната на хората!

Людмила от Благоевград на Конгреса на БСП: Покажете, че сте на страната на хората!
Людмила Манова от Благоевград, която оглави местните протести срещу високите сметки за ток, участва в 48-ия Конгрес на БСП в НДК. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Людмила Манова от Благоевград, която оглави местните протести срещу високите сметки за ток, участва в 48-ия Конгрес на БСП в НДК.

„Има трайна градация на социалното недоволство в България," констатира тя в изказването пред близо 850-тимата делегати на левицата в Зала 1.

„Няма нищо по-страшно от човек, който няма какво да губи. Най-силната мотивация да се протестира е усещането, че у нас управлението е на автопилот," каза Людмила Манова от гражданското сдружение СИЛА, цитирана от БГНЕС.

След първия протест срещу ЧЕЗ в Благоевград тя беше задържана за нарушаване на обществения ред, защото шествието не спазило предварително начертания си маршрут, но беше освободена след няколко часа в ареста.

„Аз самата и други като мен сме изложени на непрекъснат полицейски контрол, натиск и заплахи, а и медиите не отразяват истинските събития от протестите в нашия регион," разказа Людмила Манова.

Тя алармира, че вълната от протести срещу високите сметки за ток и парно и срещу произвола на монополите може да се превърне във вълна на насилие и терор.

„Имам големи обществени очаквания от този конгрес - покажете, че сте на страната на хората," призова тя делегатите от БСП в края на изказването си.

#БСП #конгрес #Людмила Манова #ЧЕЗ #Благоевград #протест #високи сметки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"