Жандармерията свали щитовете си във Варна пред 30 000 протестиращи

Жандармерията свали щитовете си във Варна пред 30 000 протестиращи
Недоволните граждани подариха по цвете на всички жандармеристи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 30 000 хиляди варненци излязоха по площадите и улиците на морската столица, предаде  БГНЕС.

От пресцентъра на местната администрация, съобщиха, че след седем дни дълбок размисъл, в знак на подкрепа на протестите на варненци срещу цените на тока, кметът Кирил Йорданов разпоредил в неделя - 17 февруари, върху фасадата на община Варна, да се развее националния флаг. 

След като шествието потегли, на площада на катедралата се раздели на две, като една част тръгна по бул. "Владислав", а другата се отправи към редицата жандармеристи, блокирали пътя към Аспарухов мост.

Недоволните граждани подариха по цвете на всички жандармеристи, след което редицата се отвори, жандармеристите свалиха щитовете и протестиращите бяха пропуснати и поеха към Аспарухов мост с викове "Благодаря" и аплодисменти. Броят на недоволните непрекъснато расте.

Недоволните развяват националния трибагреник. Звучат революционни песни. Издигнати са и много плакати, сред които се открояват: "Национализация или смърт", "Буда, ние не сме будали". Хилядите протестиращи скандират "Мафия", "Оставка", "Революция", "Българи, юнаци", "Енерго-про вън".

На митинга протестиращите поставиха черен ковчег с надпис "ЕРП-ата - монопол", в който гражданите започнаха символично да пускат жълти стотинки за тяхното подпомагане.

#протест #Варна #високи сметки за ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"