Разследват смъртта на Пламен Горанов

Разследват смъртта на Пламен Горанов
На извънредна пресконференция в Районна прокуратура в понеделник бе показан плакатът, написан на половин лист гипсокартон. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17 часа на 20 февруари 2013 година“ – това са думите, изписани на плаката, който Пламен Горанов държал при самозапалването си, предаде БГНЕС.

На извънредна пресконференция в Районна прокуратура в понеделник бе показан плакатът, написан на половин лист гипсокартон.

Самозапалилият се в знак на протест пред общината в морската столица Пламен почина около 20 часа в неделя в МБАЛ - Варна.

Все още не е установена течността, която Пламен е излял върху себе си и се е самозапалил. Намерени са две туби – една 12-литрова и една 5-литрова, която била празна. Той се е запалил със запалка. Все още от болницата във Варна не са пристигнали резултатите от аутопсията.

Разследването е съсредоточено в това да се открият жилищата, в които е живял Пламен. Той е имал две квартири в Добрич и една на територията на Варна, която не е открита и е отправена молба от прокуратурата, ако някои знае къде е, да съобщи, за да се вземат вещи и материали, които да помогнат на разследващите.

Разследването продължава, като е образувано досъдебно производство по чл. 127, ал. 1 от НПК за склоняване към самоубийство, заяви Десислава Йотова, говорител на прокуратурата.

#Пламен Горанов #Варна #Десислава Йотова #Добрич #досъдебно производство #самозапалване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"