„Близу“ спира излъчването на ТВ7

„Близу“ спира излъчването на ТВ7
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Програмите ТВ7, Супер7 и News7 (доскоро ББТ) ще бъдат спрени в мрежата на „Близу“ в следващите няколко дни, съобщиха от кабелния оператор, БГНЕС.

„Въпреки усилията ни не успяхме да постигнем споразумение с ТВ7 и по закон сме задължени да преустановим излъчването на програмите.

Супер7 и News7 ще бъдат спрени в понеделник, 18 март 2013 г., в 12:00 ч. ТВ7 поискаха многократно по-висока цена за излъчването на ТВ7 и Супер7, превишаваща цената за 2012 г. десетки пъти.

Подобно увеличение е в пъти повече от приетите норми за индустрията и би довело до увеличение на цените към клиентите на „Близу“, заявяват от кабелния оператор.

„Близу“ се съгласи на четирикратно увеличение на таксите, но тази оферта не беше приета от ТВ7.

„За да не се наложи да увеличим цените за телевизия, „Близу“ е принуден да спре излъчването на каналите. Отделно, ТВ7 отказват да ни предложат договор за News7. По закон сме задължени да не излъчваме програми без договор и затова преустановяваме излъчването на всички програми на ТВ7. Преговорите продължават и се надяваме да подновим излъчването на каналите на ТВ7 в най-скоро време“, коментират от „Близу“.

#ТВ7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници