ЕНП даде рамо на ГЕРБ

ЕНП даде рамо на ГЕРБ
Жозеф Дол се застъпи бившите управляващи във връзка със скандала с подслушването у нас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на групата на Европейската народна партия в Европарламента Жозеф Дол даде рамо на бившите управляващи, като обяви, че с ГЕРБ България и българите ще продължат своя европейски път на развитие и просперитет.

„С Бойко Борисов и Цветан Цветанов България е на правилния път“, се казва в изявлението на Дол.

Жозеф Дол се застъпи за бившите управляващи във връзка със скандала с подслушването у нас, след като председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода поиска разследване на „българския Уотъргейт“ в Еврокомисията.

„За разлика от реакциите на някои социалисти и либерали, включително в Европейския парламент, аз отправям призив европейските институции да не се превръщат в сцена на вътрешно-политически дебати“, каза лидерът на групата на ЕНП.

„Като европейски депутати не трябва да се поддаваме на изкушението да се превръщаме в съдници по текущо разследване на прокуратурата. Ние осъждаме всеки опит текущата в момента проверка на прокуратурата да се превърне в политически инструмент“, категоричен е Дол.

„В демокрацията изборите са ключов момент, за да се състои дебат за политики и конкретни идеи на политическите партии. Сега най-важното за българските граждани е да могат да се припознаят във визиите на отделните партии за бъдещето, генерирането на растеж и създаването на работни места в страната“, коментира лидерът на групата на ЕНП.

#Жозеф Дол #ЕНП #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #България #Ханес Свобода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници