Прокуратурата: Откритите 350 000 бюлетини не са технологичен брак

Прокуратурата: Откритите 350 000 бюлетини не са технологичен брак
A A+ A++ A

350-те хиляди бюлетини, които бяха открити в печатницата в Костинброд и които са извън необходимата бройка за парламентарния вот, не са технологичен брак, съобщиха за bTV от Главната прокуратура. Освен тях, в печатницата са намерени и четири палети технологичен брак, които са в съвсем друго състояние – смачкани, скъсани и с размазано мастило, каквито бяха описани от служителите на компанията „Мултипринт” по-рано сутринта.

Прокуратурата обаче потвърди формулировката на съобщението си от вчера – намерените вчера палети са били опаковани в найлони и готови за изнасяне. Държавното обвинение е открило в печатницата и 4 палети брак - намачкани и отделени бюлетини, но не опаковани за изнасяне. Записите от видеокамерите в печатницата са иззети и предстои разпит на всички работещи там.

От прокуратурата уточниха, че образуваното досъдебно производство е за престъпление по служба, но името на отговорното лице няма да бъде споменато до приключване на детайлния оглед, който ще започне утре. Експертизата на бюлетините е поверена на печатницата на Българската народна банка (БНБ). Иззети са всички видеозаписи от печатницата.

Според българското законодателство, ако клаузите на договора за отпечатването на бюлетините не са спазени, отговорност носи министър-председателят. Тази отговорност не свършва на 8 май, когато е приключило отпечатването на бюлетините, допълниха още от прокуратурата, опровергавайки твърденията на Марин Райков.

#прокуратура #бюлетини #Костинброд #Марин Райков #отговорност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници