Тирове блокираха магистрала „Хемус“

Тирове блокираха магистрала „Хемус“
На автомагистрала „Хемус“ посока от София към Ботевград движение е отворено за леки автомобили. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Три тежкотоварни автомобила, които бяха блокирали към 13.00 часа платното преди тунела „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ по посока София, са били изтеглени, но веднага след това друг ТИР препречил движението.

Въпреките предупрежденията да изчакат, докато пътят бъде разчистен и лекият трафик премине, единият водач на камион е продължил по магистралата към столицата и на км 26, между тунелите „Витиня“ и „Правешки“, отново блокирал пътя, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Същият ТИР се е налагало да бъде изтеглян и днес сутринта. Тировете са закъсали, защото гумите им не са били подходящи за зимни условия.

Движението на всички МПС в посока към София отново е спряно, за да може тежката техника да отстрани камиона от магистралата. Очаква се движението да бъде нормализирано към 17.00 часа.

На автомагистрала „Хемус“ посока от София към Ботевград движението е отворено за леки автомобили. Товарните ще бъдат пуснати, след като се изтегли лекият трафик.

Блокирането на движението от тежкотоварни камиони възпрепятства и достъпа на снегопочистващата техника. Това води до натрупване на сняг в съответните участъци и ще бъде необходимо повече време на машините да обработят пътя.

Трасето на автомагистрала „Хемус“ се почиства от около 40 машини. Работата на екипите и техниката е започнала в 20.00 часа вечерта на 6 януари и не е прекъсвала до момента.

В областите Ловеч, Смолян и Плевен пътната обстановка е тежка заради обилния снеговалеж и навявания.

От АПИ призовават гражданите, които нямат неотложна работа, да се въздържат от пътуване в тези региони.

#ТИР #тежкотоварни автомобили #движение #автомагистрала „Хемус“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници