Учителите шокирани от избора на Орешарски за премиер

Учителите шокирани от избора на Орешарски за премиер
Колаж на Пламен Орешарски и Даниел Вълчев по случай прословутата реплика „Дай да разваляме седянката“. Снимка: Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"
A A+ A++ A

Безкрайно разочарование и шок от издигнатата кандидатура на Пламен Орешарски за министър-председател изразиха с открито писмо учителите от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. То е публикувано на сайта на синдиката и е адресирано до лидера на БСП Сергей Станишев.

Предлагаме на читателите пълния текст на писмото:

Уважаеми г–н Станишев,

Синдикат „Образование“ и българските учители са шокирани и безкрайно разочаровани от визирания за кандидат–премиер във възможно бъдещо правителство г–н Пламен Орешарски. Споменът на всички работещи в образователната система за грандиозната учителска стачка през 2007 г. и  поставеното тогава на колене правителство на тройната коалиция никак не е избледнял.

За българските учители и интелигенция все още тегнат обидните и нагли квалификации на тогавашния министър на финансите и безморалното сравнение на тези, които 44 дни отстояваха гражданската си позиция със „Седенка“.

Действията на Орешарски бяха подигравка с достойнството и конституционните права на българските учители, на хилядите родители и техните деца и ученици.

С псевдо реформата в образованието по идея на Пламен Орешарски, започнала през 2007 г. се закриха 461 училища и близо 100 детски градини, което доведе до обезлюдяване на много населени места, като доказа, че държавата абдикира от своите ангажименти за равния шанс за образование на много  български деца и ученици.

Г–н Станишев, учителите в България Ви предлагат да преосмислите кандидатурата си за премиер, а дотогава да помолите г–н Пламен Орешарски, преди да влезе в българския парламент, да направи публично извинение към педагозите в България и да им поиска прошка. В противен случай, събитията от 2007 година и обидите към родното образование ще висят като дамоклев меч над главата на кандидат-премиера.

#Пламен Орешарски #Даниел Вълчев #учители #писмо #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"