Прокуратурата в Милано иска 20 г. затвор за Брендо

Прокуратурата в Милано иска 20 г. затвор за Брендо
Прокуратурата в Милано иска 20 г. затвор за Брендо. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата в Милано поиска 20 години затвор за Евелин Банев-Брендо. Българинът е изправен пред съда там по обвинения за наркотрафик и е сочен като кокаинов крал.

Според италианските магистрати в периода между 2006 и 2008 година Брендо и съучастниците му са пренесли с лодки 2 пратки с 6 тона кокаин. Според прокуратурата в Милано, Банев е финансирал трафика от Южна Америка до Италия. Очаква се съдът да произнесе присъдата си в края на юни, съобщи бТВ, цитиран от БГНЕС.

Евелин Банев-Брендо е подсъдим в Италия по делото срещу международна група за наркотрафик, наречена "Кокаинови крале". Той беше задържан в Созопол на 16 май миналата година в рамките на международна полицейска операция. Българският съд взе решение Банев да бъде екстрадиран в Италия. Софийския градски съд го осъди на 7 години и половина затвор на 15 февруари тази година - по двете обвинения - за организирана престъпна група и за пране на пари.

На 18 март т.г. съдът в Милано отказа подсъдимият по мегаделото Брендо да бъде доведен в България. Той е призован, за да може Софийският градски съд да се произнесе по искането на Румъния, той да й бъде предаден, във връзка с разследване за трафик на наркотици.

На 21 април тази година 10-годишната дъщеря на Брендо – Лара Банева, бе освободена от 47 дни в плен. Детето беше отвлечено на 5 март от дома му, в момент, в който тръгваше за училище. При отвличането имаше престрелка, при която беше ранен охранителят й.

#Евелин Банев-Брендо #"Кокаинови крале"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници