ГЕРБ се раздели с Андрей Иванов

ГЕРБ се раздели с Андрей Иванов
По време на пресконференцията Андрей Иванов каза, че „случилото се през последната година е дошло малко в повече на семейството му“. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

ГЕРБ освободи Андрей Иванов от поста председател на Столичния общински съвет, но той остава лидер на столичната организация на партията.

„Андрей Иванов поиска да бъде направена една среща с премиера Бойко Борисов. Андрей Иванов пожела да бъде освободен от длъжността председател на СОС“, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Изявлението беше направено на извънредна пресконференция, която започна в 8.00 часа тази сутрин в централата на ГЕРБ, часове след заседанието на Изпълнителната комисия на партията.

Заседанието се проведе в Бояна в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов. По време на пресконференцията Андрей Иванов каза, че „случилото се през последната година е дошло малко в повече на семейството му“.

Той смята, че не е необходимо да отговаря на медийните спекулации. Цветан Цветанов от своя страна каза, че Андрей Иванов запазва поста лидер на столичната организация на ГЕРБ.

Името на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов бе замесено в серия от корупционни скандали, след като на 27 октомври 2010 година РЗС разкри, че той е „замесен в грандиозна спекулативна схема за придобиване на луксозни имоти по престъпен начин“.

Тогава лидерът на партията Яне Янев внесе в деловодството на НС официален сигнал до парламентарната антикорупционна комисия, в който уличава Андрей Иванов в редица престъпления и закононарушения като злоупотреба с власт, рекет и изнудване на бизнесмени, опериране с особено големи финансови потоци с цел придобиване и препродажба на търговски дружества с реализиране на спекулативни печалби в особено големи размери, ощетяващи общината и държавата и др.

#пресконференция #Яне Янев #СОС #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #Иванов #Андрей Иванов #председател на Столичния общински съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »