Бойко: С какво Марин е заслужил „Стара планина“?

Бойко: С какво Марин е заслужил „Стара планина“?
A A+ A++ A

Орден „Стара планина“ трябва да се дава само и единствено на личности с изключителни заслуги, става ясно от изказване на премиера Бойко Борисов пред министрите в сряда.

Премиерът се надява в бъдеще „действително носителите на орден „Стара планина“ да бъдат хора, които са безапелационни и без конкуренция в своята дейност“, според стенограмата на заседанието на правителството в сряда.

„Иначе има доста ордени, които са на министерства, на браншови организации и всички останали“, отбелязва премиерът. Според него „Стара планина“ трябва да се пази като връх на ордените.

„Не знам Ангел Марин с какво е заслужил орден „Стара планина“, не мога да си го обясня с какво“, казва премиерът.

„По тази логика всички бивши премиери, вицепремиери и т.н. да бъдат наградени да носят орден „Стара планина“. Какви са заслугите? Затова истински се надявам новият президент, а разбира се, и всеки един от вас, който внася предложение, нека го прецизира. Едно е академик – международно признат, друго е – Ангел Марин, че бил вицепрезидент“, коментира Борисов.

Анализ на това какви ордени има в държавата и от кой колко бройки са раздадени ще представи на следващото заседание на Министерския съвет министърът на външните работи Николай Младенов, гласи още стенограмата.

„Министър Младенов ще ви информира на заседание на Министерския съвет колко ордени са раздадени, какви ордени има, защото съм убеден, че някои от вас и не знаят какви ордени има в държавата“, подчертава Борисов.

По думите на министъра на културата Вежди Рашидов за последния мандат връчените ордени са 760 за четири години.

#стенограма #министър на културата #Вежди Рашидов #външен министър #Николай Младенов #вицепрезидент #Ангел Марин #премиер #Борисов #орден „Стара планина“ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"