бТВ: Сидеров отиде на работа, въоръжен с полицейска палка

бТВ: Сидеров отиде на работа, въоръжен с полицейска палка
Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Поредна словесна нападка към журналисти от страна на Волен Сидеров. Очевидно обаче лидерът на „Атака“ се бе подготвил и за друг вида саморазправа - физическа, което стана ясно от „въоръжената“ му поява пред парламента, предаде бТВ. Под засилената охрана на няколко бодигарда, обграден от други депутати националисти, Сидеров носеше в ръка полицейска палка при влизането си в Народното събрание.

Ден след като партията му разпространи декларация, осъждаща „продажните“ медии, целящи „политически преврат“, лидерът на „Атака“ се обърна към представителите на медии със словосъчетанието „платени жрици на любовта“.

„Хайде, махайте се. Ходете да си вземете хонорарите, платени жрици на любовта“, заяви той в кулоарите на парламента минути преди да осигури кворума в пленарна зала. Така Сидеров отказа да отговори на медийния интерес по въпроса какво се е променило от вчера до днес, така че той и депутатите му да решат да се регистрират на днешното заседание. Обяснението националистът даде от парламентарната трибуна. По думите му „Атака“ не е влязла в парламента в сряда заради липса на достатъчно гаранции за сигурността на депутатите от партията.

От трибуната лидерът на формацията прочете разпространената в сряда вечерта до медиите декларация, в която се констатира, че в България се извършва преврат срещу държавността от изгубилите изборите партии. Сидеров обвинява и някои национални медии, че работят в помощ на „превратаджиите“.

Позицията на националистите се появи непосредствено след извънредно изявление на председателя на НС Михаил Миков по БНТ и БНР относно протеста, в което той подчерта, че „избраният от много медии начин за отразяване на случващото се около парламента допринася за ескалиране на напрежението“.

#Сидеров #палка #въоръжен #протест парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »