САЩ оттеглиха искането за екстрадиция на Гергана Червенкова

САЩ оттеглиха искането за екстрадиция на Гергана Червенкова
На Червенкова бяха повдигнати обвинения пред федералния окръжен съд за южен окръг Ню Йорк за федерални престъпления, свързани с наркотици и измама. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съединените щати са оттеглили искането си за екстрадиция на Гергана Червенкова, предаде БГНЕС.

Искането е оттеглено отчасти поради получаването на нова информация в прокуратурата, а не заради недостатъци в искането според условията на Договора за екстрадиция между Съединените щати и България. Когато е оттеглено искане, Договорът за екстрадиция позволява отправянето на ново искане за екстрадиция на лицето, съобщиха от Посолството на САЩ в България.

На Червенкова бяха повдигнати обвинения пред федералния окръжен съд за южен окръг Ню Йорк за федерални престъпления, свързани с наркотици и измама, уточняват от Американското посолство.

Гергана Червенкова бе заплашена от екстрадиране в САЩ за обвинения, за които се предвиждат 68 години затвор. Докато чака решението на съда обаче на нея й беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тя престоя в ареста няколко месеца. На 2 юли Софийският апелативен съд пусна от ареста Гергана Червенкова под гаранция от 1000 лева.

#Съединените щати #Гергана Червенкова #Червенкова #САЩ #екстрадиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"