Станишев забранил на БСП да говори за предсрочен вот

Станишев забранил на БСП да говори за предсрочен вот
Лидерът на БСП Сергей Станишев на практика забрани на другарите си да говорят за предсрочни избори.
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев на практика забрани на другарите си да говорят за предсрочни избори. „Не бих препоръчал на никого в БСП да коментира живота на правителството. Ще подкрепяме кабинета на Пламен Орешарски, докато той изпълнява ангажиментите си“, каза пред журналисти Станишев, цитиран от „Стандарт“.

Повод стана изявление на евродепутата Илияна Йотова, че ако се наложи предсрочен вот, той ще е 3 в 1 - за парламент, за Европарламент и за президент. „"С приказките за живота на правителството ще се обезкуражат и министрите, и премиерът Орешарски“, каза още Станишев. И добави, че не очаква нито предсрочен вот, нито президентски избори.

Станишев обаче за пореден път обяви, че е дълбоко разочарован от поведението на държавния глава Росен Плевнелиев, който доброволно напуснал конституционната си роля на обединител.

„Да си извади поука, да не се плъзга като политическа фигура и архитект на правителствого“, каза соцлидерът.

В специално изявление преди време Плевнелиев подкрепи протестите и посочи като изход от политическата криза предсрочните избори. Междувременно стана ясно, че в БСП се обмисля закриване на Комисията за конфликт на интереси.

Мотивите на червените са, че органът е силно компрометиран след скандала с тефтерчето на бившия й началник Филип Златанов. Една от идеите е конфликтът на интереси да се върне като ангажимент на парламента.

В момента ресорът е към Комисията за борба с корупцията, която се управлява от лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Имало вариант конфликтът на интереси да бъде обособен в самостоятелна комисия, тъй като ще бъде много натоварена. В БСП още не са се отказали и от възможността в стола на Златанов да седне Сабрие Сапунджиева.

#Станишев #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »