22-ма загинаха при престрелка в Мексико

22-ма загинаха при престрелка в Мексико
Членове на наркобандата „Рицарите тамплиери“. Снимка: godhelpusall.com
A A+ A++ A

Двадесет въоръжени членове на наркобанди и двама полицаи загинаха при престрелка със силите на реда в западния щат на Мексико Мичоакан, съобщава сайтът „Универсал“.

При престрелката 15 души са ранени.

През май мексиканското правителство обеща да осигури разполагането на хиляди войници в региона, който страда от присъствието на жестоки наркокартели. В щата Мичоакан насилието се засили изключително много в последните месеци.

Поредната атака идва само ден след като от наркокартела „Рицари тамплиери“ застреляха петима демонстранти, които протестираха срещу кървавите действия на бандата.

„Рицарите тамплиери“ се появиха в началото на 2011 г., отделяйки се от „"Фамилия Мичоакан“. Между двете престъпни организации се развихри ожесточена борба за влияние, която продължава и до днес. Освен в Мичоакан „Тамплиерите“ са пуснали пипала и в щата Гуанахуато.

Наркокартелът счита себе си за „най-хуманната“ престъпна групировка в Мексико, твърдейки, че действа „в името на народа“.

Членовете на  бандата понякога дефилират по улиците, облечени в бели мантии с червени кръстове - пародия на истински тамплиери.

#Мексико #Мичоакан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници