Контрапротестиращи: Като си отиде президентът, обществото ще се успокои

Контрапротестиращи: Като си отиде президентът, обществото ще се успокои
Недоволни граждани се събраха пред президентството. Те носят плакати, на които пише: "Господин, президент, не се страхувайте, гражданите не хапят!!!", а на друг пише: "Хапят монополите, политиците и олигарсите", предаде БГНЕС.
A A+ A++ A

Недоволни граждани се събраха пред президентството. Те носят плакати, на които пише: "Господин президент, не се страхувайте, гражданите не хапят!!!", а на друг пише: "Хапят монополите, политиците и олигарсите", предаде БГНЕС.

Продължават да събират и подписи в подкрепа на правителството, както и за оставка на българския президент. На двете подписки се разписа днес и лидерът на ПК "Екогласност" Емил Георгиев. Той припомни, че "Екогласност" са били първите, които "много аргументирано с факти, с данни поискахме отстраняването на т.нар президент и в подкрепа на правителството на Орешарски".

"Подкрепата на правителството на Орешарски има достатъчно много аргументи, ние сме се изказали по този въпрос. Но Плевнелиев като ортак на нашия всеобщ любимец Прокопиев – много неща изкарахме за него. Затова мисля, че единственият изход да се нормализира обстановката е, като си отиде президентът – обществото ще се успокои", каза той.

Пише, че гражданите не хапят, защото той не иска да излезе и да говори с нас, обясни Лора, която държеше плаката с призив към президента. Тя не знае защо президентът не излиза, но смята, че е важно "да излезе пред нас и да има достойнството да излезе пред всички тия хора". Лора признава, че не разбира от политика, но "подкрепя протестите, няма значение какви са".

"Искаме една промяна, а щом демократично и свободно сме избрали едно правителство, дайте да му дадем шанс пък после да критикуваме. Не може, ако наистина има демокрация, сами да си изберем, демократично и свободно да си изберем правителство, и накрая да го сваляме, защото…няма как да критикуваш, ако няма ясни решения за това нещо", посочи Лора.

В един момент, докато се говореше от мегафона, през събралите се премина гражданин, който имаше друга позиция. Това предизвика реакцията им и се чуха освирквания: "У-у-у", някои дори заговориха, че той е бил провокатор. "Росен Плевнелиев е "глух" за нашите граждански искания, защото вече повече от месец ние сме на площада пред президентството, а той сякаш не ни забелязва, посочиха от гражданска инициатива "За нов обществен договор".

Единственото, което прави е, да толерира протестиращите срещу правителството, заставайки открито на тяхна страна и да "бабува" над нови опозиционни коалиции, а когато трябва да се срещне с нас, хората, които имаме конкретни искания към него и подкрепяме законното българско правителство, започва да си пее известната на всички детска песничка "Нищо не чувам...", заяви Стоян Тодоров от гражданска инициатива.

Протестите пред сградата на бул. Дондуков" 2 и искането за оставка на президента продължават. И това няма да престане, докато държавният глава не спре да погазва чл. 92, ал. 1 от Конституцията, която му вменява задължението да олицетворява единството на нацията, посочват от инициативата.

#Росен Плевнелиев #контрапротестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници