Сирийската опозиция се оттегли от християнски град до Дамаск

Сирийската опозиция се оттегли от християнски град до Дамаск
Силите на сирийската опозиция, които през седмицата поеха контрола върху подстъпите към християнски град северно от Дамаск, вече се изтеглиха. Снимка: novo10.com
A A+ A++ A

Силите на сирийската опозиция, които през седмицата поеха контрола върху подстъпите към християнски град северно от Дамаск, вече се изтеглиха, за да защитят религиозните и археологическите обекти там, се посочва в изявление на опозицията, цитирано от АФП, предаде Агенция “Фокус”.

„Частите на Свободната сирийска армия след ожесточени боеве със силите на президента Башар Асад в сряда унищожиха постовете в Маалула и Джабадин по пътя Дамаск-Хомс, които се контролираха от армията на режима”, се посочва в съобщение на Сирийската национална коалиция.

„Свободната сирийска армия бе базирана в продължение на няколко часа в околностите на града, но не предприе атаки срещу църква, или манастир”, се отбелязва в съобщението. Опозиционната коалиция подчертава своята „решимост да защитава всички сирийци, независимо от тяхната религия, раса, или политически възгледи.

#Дамаск #Маалула #Хомс #църква #религия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"