Студенти протестират, окупираха зала в СУ

Студенти протестират, окупираха зала в СУ
Студентите търсят морална отговорност от своите преподаватели начело с проф. Димитър Токушев. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

Студенти окупираха 272 аудитория на СУ "Св. Климент Охридски" в знак на протест срещу проф. Димитър Токушев, председател на Конституционния съд и преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет, съобщиха организаторите.

"Ние сме студенти, всеки със своите учебни и работни задължения. Имаме опасния навик да казваме, каквото мислим. Свикнали сме да обичаме истината, доблестта и да съдим според делата, а не според думите. Живеем във фасадна демокрация, под лапите на политическия цинизъм и партийната недалновидност. Тънем в мизерия, апатия и бездушие. За 23 години три милиона българи напуснаха страната. Ние решихме да не бъдем следващите", се казва в позиция на студентите.

Те търсят морална отговорност от своите преподаватели начело с проф. Димитър Токушев за връщането на Делян Пеевски като депутат в Народното събрание.

"Питаме се докога законите ще се тълкуват спрямо силните на деня и изразяваме възмущението си за взетото от съда решение. Решение, което твърдо отхвърляме, защото нарушава обществените норми и нашите критерии за морал", заявяват студентите.

#СУ "Св. Климент Охридски" #Димитър Токушев #Конституционния съд #студенти #протест #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници