Медицински факултет към СУ е неутрален за окупацията

Медицински факултет към СУ е неутрален за окупацията
Бъдещите медици са против прекъсването на учебния процес. Снимка: www.asmb-su.org
A A+ A++ A

Факултетнят студентски съвет на Медицински факултет към СУ обяви, че позицията му относно окупацията в Ректората е неутрална.

"Уважаваме активната гражданска позиция на всички колеги, които са избрали (или не) да протестират и не смятаме за редно да вземаме страна. Не бихме искали да се включим в слагането на студентите под общ знаменател и императивното да бъдем въвлечени на която и да е страна в политическите борби в България", се казва в позиция на студентите от Медицински университет.

Бъдещите медици са против прекъсването на учебния процес.

"Това е продиктувано от спецификата на нашето обучение – ние сме единственото направление, в което е невъзможна задочна форма; нямаме вечерно, нито дистанционно обучение; упражненията са задължителни и протичат в болнично заведение. Сесията ни е по-дълга от официалната за целия Софийски университет. Безсрочна окупация и прекъсване на учебната дейност за нас биха създали сериозни пречки за отработването и усвояването на големия по обем материал. Смятаме, че това би било непрофесионално и несериозно спрямо бъдещите ни пациенти", се казва още в изявлението.

#окупация #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »