Кой? Студентите искат думата

Кой? Студентите искат думата
A A+ A++ A

Един преподавател в университета ни беше казал, че само заспал народ има нужда от будители. Тази година може да се окаже, че ще посрещнем Деня на будителите със събудени студенти.

Окупацията на СУ е свидетелство, че все пак има млади хора, чиято мечта не е да мият чинии в Западна Европа, а да са част от това, което се случва в държавата. И то не формална част, а такава, която реагира, ако прецени, че се случва нещо нередно.

Тази нагледна лекция по гражданско съзнание бе подкрепена и от десетки преподаватели, което трябва да е ясен знак, че университетите искат думата.

Основният аргумент срещу протеста е, че 100 души пречат на 25 000 да учат. Самият ректор обясни, че броят няма значение, защото защитават морална позиция. Социолози и политолози пък коментрат, че не му е времето – още един протест на фона на политическия хаос. Във форумите ги наричат „брадати двойкаджии”, на които им плащат от чужбина.

Колкото и да са противниците им, „окупаторите” дадоха тежест на думата „студент”. Колегите им от Карловия университет в Прага се вдигаха на протест срещу лошото меню и липсата на бира в мензите, а нашите искат само да са част от това общество. Нещо нередно ли искат?

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници