Врата в полето ли е Законът за пушенето...!?

Врата в полето ли е Законът за пушенето...!?
A A+ A++ A

Всички помним поговорката, че „Законът е врата в полето и само глупаците минават през нея!“. На този фон, депутатът от БСП Спас Панчев заяви, че ако забраната за пушене на закрити места не се спазва, това означава, че законът не върши работа, следователно от него няма реална нужда.

Това изказване, особено от парламентарист, звучи меко казано странно. Ами ако едно убийство не бъде наказано справедливо, означава ли това, че след като законът не е приложен с цялата си сила, следователно същия закон е слаб и не е нужен...? Ами тогава убийствата може и да не се наказват...!

Истината е, че хората свикнаха с това, че в заведенията не се пуши и дори и пушачи, одобряват това положение. Кому и защо е нужно сега, толкова време след въвеждането на ефективната забрана, отново да върнем либералния режим? Защо да го правим? Тук първо понамирисва на лобизъм, а веднага след това - на популизъм. Ако е така, предложението е съшито с бели конци и няма как да мине.

В същото време Панчев ни уверява, че либерализирането на режима може да бъде подкрепено и от депутати от ГЕРБ, които били заявили готовност за това – невероятно, но факт!

#Спас Панчев #Панчев #закон #пушене #режим #конци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »